Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-02

Friska och fulla av tillförsikt inför Asplöven hemma i morgon.

Robert Dowd ITL 12-13 Hel

Det var skoj att se ett komplett lag på dagens träning. Robert Dowd (se bild), Niclas Edman och Istvan Bartalis som inte tränat på ett tag var alla med idag och kvaliteten höjdes ett snäpp.


Vi kommer att jobba hårt för att komma tillbaka till vårt mer vägvinnande spel, det är alla överens om och andra funderingar avsöjas ganska fort i den här verksamheten. Påfrestningar som varit då vi endast vunnit två av de tretton senaste ska bli till en styrka för vår lagmoral. Jag är övertygad om att vi har ett hållbart spel, att vi har en arbetsmoral och att vi successivt ska putsa väck avarter som under olika perioder i matcherna ställt till det på tok för mycket, vi ska hantera misstag och framgångar på ett ödmjukare sätt och behålla vår game plan, sen är det som för alla lag, det gäller att inte bjuda på något. Vår frikostighet med att ge motståndarna bra lägen i matcherna ska reduceras. Blickar vi tillbaka till första delen av serien så var vi betydligt noggrannare med puck, vi var också väldigt disciplinerade i förhållande till säsongen före och med ett fördelat ansvar bland alla så kommer vi igen.


Således, otroligt skoj att se alla killar spelklara och med stor glädje under träningen i dag. Vi har en tionde placering i ligan för tillfället och har möjlighet att krympa avståndet uppåt med hårt arbete i matcherna, bra träningar, och att fokusera rätt då det blåser lite nordanvindar. Priset för att vara i toppen efter sju, åtta omgångar var högt, inget snack om saken och då konkurrensen hårdnat om platserna så måste vi agera lite annorlunda idag, bl a med ett enklare och mer uppoffrande spel under 60 minuter. Jag säger inte att det räcker till att vinna fyra av fem matcher men det skapar glädje, tillit och möjlighet att göra det där lilla extra för att först och främst tillfredsställa sig själva, därefter alla övriga Trojaner. Bra insatser sker där det finns glädje, energi och då man känner uppskattning för försöken och viljmässiga ansträngningarna.


God fortsättning !

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com