Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-07

Derbyseger och två raka är en bra start på nya året!

Jerry_Andersson200px

Ett mer konsekvent uppträdande i spelet, ett större ansvarstagande av alla och hårt arbete har byggt en bra start på 2013, två raka segrar!


Vi har klarat tuffa utmaningar.


På sättet vi besegrade Asplöven så tog vi med oss bra bilder till derbyt och det innebar att vi rättvist kunde vinna även den matchen. Två mycket påfrestande matcher på förhand som hanterats med silkesvantar och blåställ (hur nu det skulle se ut), vad jag menar är att vi har varit bättre på att fokusera på detaljerna i spelet och vi har jobbat mer metodiskt, samstämmigt och med hög puls.


Almtuna i morgon.


I morgon har vi Almtuna hemma och vi ska jobba vidare med det som varit bra. Ibland tar det ett tag innan man blir medveten om vilka förändringar som måste till och på vilket sätt man måste ta sig vidare. Jag gläds över att gruppen visat moral, ansvarstagande och får resultaten med sig så här långt om vi håller oss till det nya året. Det finns en del punkter som killarna jobbat igenom och det vi sett de senaste två matcherna är mindre bjudningar och bättre disciplin. Frustrationen som spelat ett spratt de gånger vi presterat bra utan att få målen har reducerats och det vittnar om att fler kommit till insikt med svårighetsgraden som är då matcher står och väger, ett mer ödmjkut förhållningssätt har gjort oss stabilare.


Truppen.


Truppen var kärnfrisk när vi startade mot Asplöven, dock inte längre än ett par minuter in i matchen. Ziga Pavlin fick en smäll som tivngade honom till vila mot Taif, förmodligen spelar han i morgon. Ted Nilsson ådrog sig en hjärnskakning som gör att han vilar ett par dagar till. Under dagens träning saknade vi Jacob Berglund som blev magsjuk natten till idag, hur det blir med hans medverkan mot Almtuna vet vi först i morgon.


Utveckling!


Vi passar på att ge ett stort grattis till Svensk Hockeys utvecklingsarbete som bl a lett till två VM-finaler för Team 20 där det ena blev till guld! Det har genomförts ett fantastiskt jobb i landet under en längre tid med uppbackning från förbundet och resultaten lyser idag. Team 17 vann ett inofficiellt VM borta i Kanada där f d Trojakillen Pierre Engvall var med och gjorde bra ifrån sig, skoj och otroligt starkt att vi som klubb kan bidra på vårt sätt. För vår del handlar det om att öka jobbet med på vår utvecklingssida. Vi vill vara representerade i de olika landslagen och då krävs ett kopiöst jobb i unga år och med en långsiktighet i både träning och ledarskap. Under pågående säsong så har också backen Jakob Larsson spelat med landslaget och jag tror de nämnda killarnas framgång ger ringar på vattnet. Många vill gå andra vägen och se kritisk på vårt jobb och det är positivt i sig om det sker med engagemang som ger oss näring att förändra, att komma med konstruktiva lösningar och inte minst, att vilja vara delaktig. Ideèr, synpunkter saknas sällan, däremot personer som är villiga att utföra grovjobbet, de är mer sällsynta även om jag tror att den framgång vi har som klubb får mer att vilja vara med och stärka vårt varumärke ytterligare. Jacob och Pierre (nu frölunda) är två aktuella ambassadörer som vi ska vara stolta över. I  ungdom och juniorlagen finns fler som tar rygg, var så säkra och bidrar gärna med att lyfta fram det positiva, det som ger näring åt framtiden och som inspirerar våra unga adepter,

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com