Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-09

Starkt defensivt Almtuna kunde avgöra efter straffar.

Robert Dowd ITL 12-13 Hel

Erfarenheten sa mig under förberedelserna i går att det fanns en viss lättja i truppen. Det är hårfint mellan lättja och fokusering emellanåt. I går märktes det speciellt efter period ett att det smygit sig in en lite naiv attityd till det intensiva jobb som krävs och vad som krävs för att göra det i takt med orkesterledaren, att göra saker samstämmigt. Ett mycket bra Almtuna kunde med sin strategi avväpna vår offensiva styrka och därför blev det två poäng till gästerna och en till oss. 


Supporten till puckförare var sådär.


Många tycker säkert att vi svarade för en riktigt blek insats och ett fåtal säger emot. Oavsett, det Almtuna som vi mötte igår gjorde en suverän laginsats med en stor portion harmoni i laget och med många skickliga spelare så blev helhetsintrycket starkt. Deras defensiv med hård överbelastning och disciplinerat uppträdande tog ut vår offensiv. Till en viss del berodde det på att vi inte gav varandra support tillräckligt. När vi vann puck fick vi direkt press på oss och då arbetet utan puck inte var perfekt så blev det slarvigt passningsspel och nya egna lösningar på det som normalt ska sitta i ryggmärgen, d v s hur vi spelar anfallsspel mot samlat, aktivt försvar.


Almtunas försvar gav oss möjligheter.


Såväl under matchen som efter då man checkar av statistiken så framgår det att vi gör en mindre bra hemmamatch. Detta grundar jag bl a på antal skott och från vilka som avlossat dom. Forwardssidan stod för 17 skott tillsammans (fördelat på 13 spelare) och det är i underkant. En rejält het forward skjuter mellan 5-9 skott på en match och det var endast Mattias Åkesson som kom upp i fem, Rob Dowd tre. Henrik E, David Å, Patrik K, Marcus N noll, övriga ett skott samt Istvan två men på lite mindre speltid då han kom int i mitten av matchen. Backsidan däremot stod för 20 skott! Daniel tre varav två i mål, effektivt!! Nettelbladt, Amnèr fyra var och Pavlin samt Edman tre var. De här siffrorna understryker Almtunas försvarspel där de överbelastade fränt och släppte vår backsida i deras försvarszon, framförallt bortre back som med lite mer flyt kunde gjort två, tre mål till. Att Daniel gjorde två mål berodde mer på försvarsspelet vi mötte än att han hittat ett nytt flow, därmed inte sagt utan att det var bra prestationer, höga och välkomna skott dessutom som Lassinanti är lite svagare på, Rob Dowds (se bild) straffmål var ett exempel ytterligare.


Summa sumarum.


Inget annat lag i serien hade kanske tagit alla tre poängen såsom Almtuna spelade igår? Det är alltid två på scenen, ett lag som vill något på sitt sätt och ett annat med helt andra avsikter. I går gick segern till det lag som bäst klarade att genomföra matchen på ett tydligt, uppoffrande sätt och med bra tålamod i defensiven. Det var ändå nära att rinnan mellan fingrarna då vi kvitterade till 2-2 och satte dem under press en del byten efter men på något sätt var det deras tur efter två tidigare nederlag mot oss. Att vi fick Justin skadad betydde tveklöst en del i vår offensiv. Han frispelar två, tre spelare varje match, ja nästan varje period och passningen han gav till Daniels ena mål kunde det blivit fler utav då Almtuna spelade som igår. Det blev lite uddlöst också då Ahlèn fick sitta de första 14 minutrarna i tredje efter 2+2+10. Sammanfattningsvis finns det ändå anledning att försöka förstå varför vi inte fick till det lite bättre. Det var som sagt en liten form av lättja efter två segrar, fokuseringen var inte kristallklar och vi mötte en defensiv som vi inte mött på ett bra tag i form av Almtuna som verkar "gå i takt". När det är lite bättre fokus på försvarsuppgifterna så ökar effektiviteten framåt, det ska vi visa på lördag mot Mora.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com