Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Hockeysnack med Anton Johansson
2013-01-11

Trojas unge back Anton Johansson gjorde Allsvensk debut borta mot Leksand den 25/9-12.

Anton Johansson ITL 12-13 Hel

Som alla förstår så är det inte någon mjukstart att åka upp till Tegera Arena och stångas med spelare som Michael Raffl och Johan Ryno. Troja vann dock den svåra bortamatchen med 3-2 efter straffar och Anton Johansson skötte sig galant.


Nu har den lovande backen hunnit avverka ett antal matcher i näst högsta ligan och från sidan ser det allt bättre ut. Anton har levererat en assist hittills men målen har uteblivit än så länge. Men det är säkert bara en tidsfråga innan den sitter där då Anton är en offensivt lagd back som gjort 13 poäng på 11 matcher för J20. Vi ringde upp Anton för att höra vad han tycker om säsongen så här långt.


Till att börja med, hur kändes den allsvenska debuten mot Leksand?
- Det var häftigt och atmosfären var otrolig.


Var det som du hade föreställt dig?
- Det mesta var faktiskt som jag hade tänkt mig. Rent spelmässigt var jag ganska väl förberedd då vi har ett högt tempo på träningarna och att spelet skulle vara väldigt fysiskt visste jag. Det jag kommer ihåg så här i efterhand var den otroliga inramningen med den stora arenan och publiken.


Men du har tränat med a-laget en längre tid?
- Ja, de två senaste säsongerna kan man säga. Det har naturligtvis varit väldigt nyttigt för min personliga utveckling och dessutom har jag lärt känna grabbarna i laget mycket väl.


Nu när du spelat en del matcher hur är känslan?
- Det känns som att jag utvecklas för varje match jag spelar. Naturligtvis finns det mycket jag kan förbättra framförallt vad det gäller defensiven. Det är hård konkurrens om platserna i laget så det gäller att jag visar framfötterna när chansen väl ges.


Hur upplevde du derbyt mot Tingsryd borta?
- Det var en härlig match att spela och enligt min mening var det den bästa matchen som jag gjort hittills i Allsvenskan. Synd bara att där inte var så många trojaner på plats.


Vad var det som du gjorde så bra i just den matchen?
- Jag vågade hålla i pucken mer och slängde inte iväg den hursomhelst. Dessutom stod jag upp för mig själv på ett bättre sätt.


Berätta om situationen vid deras 3-2 mål. Det var inte helt juste, va?
- Jag markerade Daniel Åhsberg i vår zon och pucken var på väg in framför vårt mål. Då gav han mig en tjuvsmäll på benet vilket ledde till att han kunde göra mål. Rutinerat av honom men dåligt av domaren.


Vilken är den bäste spelaren som du mött?
- Det måste bli Patrik Berglund. Han har det mesta. Stor som ett hus men ändå snabb och smidig och han gör ju en hel del poäng. Väldigt svår att försvara sig mot.


Med tanke på att det gått lite knackigt på slutet hur är egentligen stämningen i truppen?
- Det är förstås aldrig roligt att förlora matcher och känna att spelet inte stämmer men vi är ett sammansvetsat gäng som vet att vi kan mycket bättre. Vi umgås mycket utanför isen och det hjälper oss när det går tyngre.


Kör ni samma träningsupplägg nu som ni gjorde i början på serien eller har det ändrats i takt med de sämre resultaten?
- Vi kör i princip samma övningar och upplägg. Det är inte träningarna som är problemet utan matcherna. De sitter väldigt mycket i huvudet och det gäller bara att nöta på så kommer det att släppa. Det är vi alla i laget övertygade om.


Tack för din tid Anton och lycka till i de tre kommande bortamatcherna.
- Tack så mycket.


/Ludvig Rydén

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com