Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-21

Ny vecka, ny runda och den sista fjärdedelen blir spännande!

Jerry_Andersson200px

I morgon startar den sista fjärdedelen av HockeyAllsvenskan och för vår del med IKO Oskarshamn hemma. Vi har på de sista sex matcherna endast förlorat mot hemmstarka SSK där vi fick ge oss i fredags, i övrigt fem matcher utan förlust på nya året!


Truppen var intakt i åtta minuter då vi startade mot Asplövern den tredje januari, sen har skador och sjukdomar drabbat olika spelare i olika omgångar. Under de förutsättningarna så har grabbarna gjort en mycket stark prestation på slutet och det ska vi ta med oss in på upploppet. IKO jagar sjundeplatsen, vi ser den den själva en liten bit fram och lag som Örebro, Malmö och Mora är med i figthen och för de sistnämnda en hög press att klara de givna förväntningarna. För vår del handlar det om att fortsätta med ett enkelt, disciplinerat spel. På det uppoffrande sätt som vi startade serien så mäktade vi med 21 poäng första rundan och det berodde en hel del på att vi inledde med en stark defensiv insats mot IKO borta samt följde upp med en härlig kamp mot DIF, sex points av sex möjliga mot två svåra motståndare gav självförtroende. Klarar vi att hålla oss friska, hålla huvudet kallt då det står och väger så tror jag mycket väl att vi kan avsluta på ett kanske överraskande positivt sätt. Vi har varit i källaren före jul och underpresterat men kommit igen och den styrkan har vi med oss in i avgörandet.


Inför matchen i morgon så räknar vi med att Justin Kelly är tillbaka, likaså Christoffer Bengtsberg. För Ziga Pavlins del så tar det ett par dagar till att läka influensan. Det såg piggt ut under träningen i övrigt.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com