Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-28

En toppenvecka för hockeyälskare.

Istvan Bartalis ITL 12-13 Hel

I morgon Västerås hemma, torsdag Karlskoga borta och sen avslutas veckan med en riktig höjdare i form av Leksand hemma och i en s k " enkronasmatch", att vi har uppåt 5.000 åskådare i Sunnerbohov under veckan är ingen utopi!


Vi städar av förra veckan kort. Djurgården borta blev för svårt. Det märktes under matchen att vi haft ca halva truppen i influensa och misstagen vi gjorde sker inte under normala omständigheter. Insatsen i sin helhet annars var inte så tokig, vi var rejält på gång i andra perioden och tvingade hemmalaget till time out efter ca fem minuter, vi hade bl a två i ribban från Ziga Pavlin, kvittering till 1-1 i det läget hade gett oss nödvändig energi att vara mer i närheten än vad som blev i slutet av matchen och som förlorades med 5-1. DIF såg betydligt mer hängivna ut än vad som varit i tidigare möten, spelade med bättre disciplin och tålamod.


I dag blickar vi framåt och laddar för att behålla vår positiva hemmatrend, obesegrade sen december-12! Vi hade en bra träning idag där endast Kannerling saknades på grund av sjukdom. Vi hoppas bli kvitt alla förkylningar och annan skit så vi orkar prestera hela väg in och av de elva matcher som återstår så har vi sju hemma och med fortsatt stabilitet i hovet så kan vi sätta övriga under press rejält och det leder till en bra placering i serien.


Vi valde att släppa David Åslin till Växjö och totalt sett så finns det bara tre vinnare i denna affären, Troja-Ljungby, David och Växjö. Vi är fortfarande en trampolin för spelare som har verktyg för elitserien och det är en del i vår rekryteringsprocess. I det läge som vi är så fanns inget att tveka på och det innebär inte minst att vi kan skapa bättre möjligheter att nå våra sportsliga mål framöver. Vi tycker inte att David haft den utveckling hos oss den gångna säsongen som vi förväntat oss samtidigt är vi tacksamma för många av de insatser han bidragit med sen han kom från Leksand och har varit en del i vår nysatsning som gått hem hos många supportrar, sponsorer och ungdomar. Vi önskar David lycka till.


Blir det något nytt? Den frågan är på tapeten i dagarna och då transferfönstret stänger 31 januari. Vi har en ekonomi att ta ansvar för och det får inte äventyras, därav transfern i veckan som gick bl a. Vi får se, kanskse vi får anledning att ta in någon spelare inom ramen och som vi kan scouta av för att ev signa kommande säsong. Som truppen ser ut i dag så innebär det att exempelvis Istvan Bartalis (se bild) får en möjlighet att kliva fram då han nu spelar med Jacob Berglund och Rob Dowd. Istvan är en spelare med Davids skridsoåkning men som vi inte tycker fått det rätta genombrottet ännu, de framförvarande matcherna ska bli intressant att se hur han fångar upp tillfället.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com