Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-01-31

Matchdag, Karlskoga borta.

Jerry_Andersson200px

Sett till vår senaste insats så skulle jag bli oerhört förvånad om vi inte kan störa Karlskoga i kvällens match. Den arbetsdisciplin som laget visade mot Västerås, likaså IKO hemma för ett tag sen gör oss svårslagna. Plumpen mot DIF borta räknar jag bort då vi haft flertalet sjukdomar, skador som hämmade oss från att vara på topp, samtidigt kanske en väl svår uppgift att besegra DIF i fyra raka!


Truppen är intakt före vår värmning i dag och Jacob Lilja från Rögle gör debut. Det blir inga större förändringar i formationerna, däremot blir det en annan typ av match i kväll. Det som stärkt vårt lag under januari är att alla tagit ansvar på ett bättre sätt. Var och en gör i större utsträckning sin roll och med hårt arbete blir helheten bra, det är så vi måste fortsätta. Vi möter ett starkt, komplett lag i kväll som tagit tre raka men det finns som i alla lag en del brister som jag hoppas vi kan förvalta på ett smart sätt. Mot Västerås fick alla forward nästan lika mycket speltid och det har vi igen idag, det ska vara fräscha, nyfikna blickar och alert skridsoåkning.


Truppen i övrigt. Vi har i överenskommelse med HV 71 gjort en registrering som innebär att vår back Niclas Edman född 91 har möjlighet att representera HV efter det att vi avslutat vår säsong och för HV s del tills det att de har avslutat sin säsong, därefter fortsätter Niclas med oss utifrån det avtal vi har med honom säsongen 13-14. Detta är en möjlighet för spelare 91 och yngre genom att registrera dem under rubriken "dispens överårig spelare". Ett scenario kan bli att vi spelar ungefär lika långt in i april och i det fallet så är Niclas med oss till säsongens slut. Ett annat kan vara att vår säsong är slut den 2 mars och då finns möjligheten för Niclas att träna, spela med HV 71 om de anser sig ha behov fram till den sista tävlingsdagen under våren.


Vi har sett en positiv utveckling i vårt samarbete med elitklubbar och även i division ett. Marcus Nilsson som representerat Halmstad en del matcher under hösten är idag en fantastisk tillgång för oss. Det har varit mycket nyttigt med fjolåret i ettan (Mörrum) och att successivt växa in i den Allsvenska overallen. Ted Nilsson och Anton Johansson är två andra yngre spelare som ges samma möjligheter och exemepelvis i går spelade Ted en tidig final med Halmstad mot Helsingborg där de vann, Ted ett assist. Vi försöker vara effektiva i syftet att ge spelare matchning utifrån våra egna mål med laget och individerna och ser så här långt ett bra resultat för alla inblandade. Vi ska jobba hårt för att vidareutveckla vårt samarbete i alla riktningar. Vår partner Ljungby Hockey som krigar för avancemang till division två fick låna backen Simon Johansson i söndags och han hjälpte dem på ett strålande sätt. Det är också intressant att på avstånd följa unga spelare som ex Linus Johansson i Olofström, Oscar Holst i Mariestad där de får spela tuffa matcher i toppen av division ett.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com