Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-02-07

Träningsvecka med fart och tävlingsmoment.

Carl Gustavsson ITL 12-13 Hel

Vi har tre spelare på landslagsturneringar denna veckan, Rob Dowd, Istvan Bartalis och Robin Dahlström. För att hålla nivån uppe så har vi lånat in två backar från Halmstad. John Hoffrèn och Philip Martinsson tränar ett par pass och gänget i helhet har kört på bra med is och off ice under Elaines ledning på TC. Vi har också tagit upp spelare från vårt J 20, backen Simon Johansson, forwardenJacob Strandberg och målvakten Robin Johansson, så här långt har vi haft en bra träningsvecka som ligger till grund för de åtta närmaste och sista seriematcherna av 52.


Joel Johansson fick en puck i ansiktet mot Leksand och tvingades att utgå. Han har repat sig bra och kört på som alla övriga, dock med galler som skyddar stygnen, ingen fara där. I går visade en del av killarna klass på catwalken, Terraza där de manekängade. Det var Christoffer Bengtsberg, Anton Johansson, Jacob Berglund, Viktor Amnèr och Henrik Eriksson, succè är bara förnamnet på de recensioner vi fått dagen efter.


Spelarna har också medverkat vid ett par besök på skolorna och snackat om värdegrunder för ett lag, kamratskapets betydelse m m och fått bra respons. Det är viktigt att våra killar är ute och berättar om vår verksamhet och jag vet att många lärare sätter stort värde på deras besök, dessutom är lirarna idoler och föredömen för många knattar, bra.


En del statistik:


Laget ligger fyra i tabellen över tekningar. Bäst i vårt lag Mattias Nilsson, tätt följd av Justin Kelly och Marcus Nilsson.


i +/- Ligan internt har vi bara två forwards på +, Calle Gustavsson och Mikael Ahlèn. En offensiv spelidè får sin törn här, delvis.


Fair play är betydligt bättre än fjolåret. Idag åtta, ifjol dyngsist med 18.5 min i snitt per match!


Poängligan toppas av Justin, 15+15 på 38 matcher är ett bra facit. Bakom honom finns ett gäng som är relativt jämna. Det råder ingen tvekan om att vi varit ineffektiva och till kommande säsong måste vi ha med ett par killar som snittar en poäng per match.


Terriern Viktor Amnèr toppar utvisningsligan med 77 minuter. En som tagit rygg på honom i år är Jacob Berglund som idag har 65 minuter. Jacob har svarat för 9+13 (22 Poäng) på 42 matcher och den siffran hade varit lite bättre om minuterna reducerats. En väldigt fair spelare är Calle Gustavsson (se bild) som ligger på åtta minuter men så går också skridskorna (CCM) i ett med en sjuhelsikes frenesi.


Taif har gjort fem mål då man varit en man mindre, vi ett. Taif leder den ligan och det kan bero på spelare som Smotherman, Åshberg som är två snipers, också en bra idé då man vinner puck i boxplay kanske?


I Power play ligger vi ett snäpp högre än den vanliga tabellen, nia med 18.62%. I box play tia med 79.14 och sammantaget hamnar vi under 100, närmare bestämt 97.79. Ett lag i rätt "form" ska vara över 100 %, vi är nära och efter de sista 8 matcherna ska vi över strecket.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com