Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-02-12

Inför match, Örebro borta.

Jerry_Andersson200px

Efter 10 dagars uppehåll är det dags igen, ÖHK borta. Vi har en seger sen förra mötet i Berhns arena, hemma har vi kammat noll.


Åtta matcher återstår, vi känner att vi under uppehållet har kunnat träna bra, läka en del sår och är förberedda att göra en stark insats. Det är en intensiv vecka med tre matcher, KKH hemma torsdag och Asplöven borta söndag och att vi startar upp med en uppoffrande disiciplinerad match i kväll gör att vi lägger ribban inför resten. ÖHK är ett av de formstarkasta lagen för närvarande och det handlar en hel del om att vi kommer in i matchen på rätt sätt och minimalt med misstag. Vi får våra tre, fyra heta målchanser samt fem, sex till på bortplan, mycket mer blir det inte, å andra sidan räcker det om vi är effektiva, heta och gör jobbet till 100 % så som vi vet vi klarar utav i våra bästa stunder.


Vår trupp saknar Mikael Ahlèn som är sjuk, i övrigt intakt. Våra landslagsspelare Rob Dowd, Robin Dahlström och Istvan Bartalis som var och en varit i väg på olika landslagsuppdrag ser alerta ut och kommer till truppen med tävlingsinstinkten i sig, något som övriga måste plocka fram före 19.00 i afton.


Kikade på Rögle mot Luleå i går, seger till hemmalaget med 4-2 och Ziga Pavlin två assist. I övrigt delar jag ut betyget 3 på en skala 1-5, bra utan att övertyga. En viktig seger för skåningarna då det handlar om att få stabilitet inför kvalspelet. Sami Sandell i Luelå hade ingen riktigt het målchans förutom ett tillfälle då han var nära ett friläge i spel 4-5 då hemmabacken lallade med pucken, ytterst nära att bli fri men en rensning klarad upp situationen för Rögle i ett känsligt läge då det stod 2-2. Vi var ett antal personer som blev guidade av Arne Henriksson i Lindab Arena, ett mycket uppskatta besök i en suverän arena och med värdskap i världsklass från Rögle BK.


J 18 tog en viktigt seger i strävan mot serieseger och kvalspel då man bortaslog Mariestad, starka insatser på slutet och med samma takter framöver så kan det bli några fina matcher i mars.


J 20 besegrade serieettan Mariestad hemma och segern innebär att man fortfarande har chans att gå förbi Mariestad som leders J 20 elit. Ettan får kvalspela till Sueprelit och precis som för J 18 kan det bli en härlig tävlingsmånad i mars.....


F d Trojanen Pierre Engvall var med Tre Kronors juniorer i Finland och i en fem nationers turnering där man segrade. Laget vann också under juluppehållet ett s k inofficiellt VM i Nordamerika och svensk juniorhockey håller för närvarande hög klass, raka motsatsen för Mårts grabbar efter helgens insats i Malmö där man förlorade allt och lite till.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com