Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Hockeysnack med Christoffer Bengtsberg
2013-02-26

Trots sin unga ålder så är Christoffer Bengtsberg en rutinerad målvakt. Förutom moderklubben Spånga IS och Troja så har han hunnit med att spela för ytterliggare sju klubbar. Han har även fått internationell rutin genom att spela i Danmark och Norge men framförallt så har Christoffer deltagit i U17,U18 och U19-landslagen. Med denna bakgrund förstår man att han spåddes en lysande framtid som burväktare. Men av olika anledningar tog det stopp i utvecklingen och Christoffer fick inte fullt förtroende hos sina klubbar. Säsongen 2009/10 var Christoffer utlånad till Troja och vaktade kassen vid 43 tillfällen. Han trivdes mycket bra under tiden i Ljungby och det var också den erfarenheten som gjorde att hans val föll på Troja 2012/13. Vi tog ett snack med Christoffer om hur säsongen har varit.

Christoffer Bengtsberg ITL 12-13 Hel

Du har ju spelat för Troja för ett par säsonger sedan. Tycker du att Troja som organisation förändrats på något sätt?
- Nej, det kan jag inte säga. Det är väl det som är klubbens styrka att man har ett inarbetat koncept. Jag tycker att allt sköts på ett mycket bra sätt.


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Brukar vara i hallen vid 09.00 för att förbereda mig inför träningen som börjar 10.30. Lämnar hallen runt 13.00 efter avklarad träning och stretch. Alla i laget brukar äta lunch tillsammans och efter det är det lite olika vad man hittar på. Jag gillar att spela golf men det blir ju inte mycket av den varan så här års. Matlagning är ett annat intresse jag har men för det mesta hänger jag med grabbarna i laget.


Sammanfatta den snart gångna säsongen.
- Det började ju fantastiskt bra men sedan hamnade vi i en djup svacka. Efter nyår har vi hittat tillbaka till det vägvinnande spelet som vi hade i början.


Har du någon teori om varför spelet slutade fungera en bit in i serien?
- Vi gick ifrån det spelsystemet som var så framgångsrikt för oss. I början var det väldigt disciplinerat och vi spelade med marginaler. Det är möjligt att segrarna fick oss att segla iväg lite vilket gjorde att vi skulle spela elegant och inte göra jobbet. Vårt spel bygger på att vi agerar som ett lag där alla jobbar stenhårt.


Vad är säsongens höjdpunkt för din del?
- Att vi vann tre av fyra matcher mot Djurgården. Självklart smäller det högt av vi har plusstatistik på mesta mästarna.


Vad har du för styrka som målvakt?
- Snabbheten är väl det jag är mest nöjd med. Tycker också att jag har ett bättre fokus på att vara villig att bli bättre nuförtiden. När jag var yngre så var matcherna det enda som gällde och träningarna fuskades det lite med. Sedan är alltid svårt att bedöma sig själv och jag tror att andra kan svara bättre på vad som är mina styrkor respektive svagheter.


Har du någon förebild?
- Jag fick möjligheten att vara lagkompis med Stefan Livh i HV71 och av honom lärde jag mig otroligt mycket. Han var ju en fantastiskt duktig målvakt men också en otroligt varm människa. En av de snällaste jag mött. Mina föräldrar som alltid stöttat mig är också mina förebilder.


Viktor Fasth har som 30-årig rookie gjort succè i NHL. Är det något du tänker på? Att du kan stå där en dag?
- Självklart gör jag det. Man måste ha mål med sin karriär annars är det lika bra att lägga av. Det är ju mycket som måste stämma men målen är nödvändiga för att bli bättre.


Du har ju ett utgående kontrakt med Troja. Hur ser du på framtiden?
- Vi avvaktar tills säsongen är över och tar sedan en diskussion kring framtiden. Jag trivs jättebra i föreningen och skulle inte ha något emot att stanna kvar. Sedan är det ju beroende av vad Troja vill och vilka andra förslag jag får.


Vilken spelare i Troja anser du ha det bästa skottet?
- Svårt att skilja på Jacob Berglund och Sebastian Dyk, båda har en ruggig bössa.


De flesta vet ju vid det här laget att du har ett stort klädintresse. Vilken nivå ligger laget som helhet på när det gäller klädsel?
- Haha, svår fråga. Jag får vara diplomatisk och svara att det ligger på en hygglig nivå.


Vem har sämst smak?
- Jag väljer att göra det lätt för mig genom att svara Ziga Pavlin. Han hade alltid mjukisbyxor på sig. Vi kallade honom faktiskt för ”mjukisbyxan”.


Vi tackar ”Bengan” för pratstunden och önskar honom och laget lycka till med avslutningen på serien. När detta skrivs så återstår 3 matcher av säsongen och alla dessa äger rum i Sunnerbohov. Med tanke på den fina formen Troja visat på slutet så hoppas vi på 9 poäng!


Ludvig Rydèn

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com