Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-03-01

Imponerande seger mot MIF som jagade play off, 5-4.

Jerry_Andersson200px

Starkt att komma igen efter förlusten mot Mora och laget har verkligen visat klass i många avseenden. På de senaste sex matcherna har vi tagit tolv poäng och räknar vi in perioden från nyår och framåt så håller vi en top-6 placering!


Gårdagens match var vår även om vi hamnade i brygga tidigt med lite väl billiga minusmål. Tycker vi hade ett jämnare lag än gästernas som hade sina toppar i kedjan med Mattias Persson, Ludvig Rensfeldt och Andrè Burakowsky, det var den linen som stundtasl gjorde det svårt för vårt försvar. I vårt lag tycker jag att fjärdekedjan med Jacob Lilja, Calle Gustavsson och Ted Nilsson var nyttiga och cred kom då Calle gjorde vårt andra mål assisterad av sina kedjekamrater i ett flygande anfall. MIF tvinagdes chansa med spel 6-5 för att vinna tre nödvändiga poäng i play off jaktenoch det kunnde vi utnyttja då Mikael Ahlén jobbad till sig en puck i försvarszon och serverade Robin Dahlström som satte avgörande i tom kasse. Vi fick se ett par läckerbitar då Rob Dowd pricksköt ett handledskott från blå linje upp i vänstra krysset som innebar ledning 4-3. Justin Kellys iskalla, långa draging på vårt tredje mål var hur elegant som helst och bra förarbete av "Mackan" Nilsson som också inledde vårt målskytte då han reducerade 0-2 till 1-2 strax efter deras andra mål, ett mycket viktigt mål för matchens utgång och som gav oss nödvändig energi.


Vi har en match kvar, SSK imorgon. Det är tredje hemmamatchen under veckan och jag hoppas att vår fans laddat lite extra för den sista omgången. I går fick laget pubilken med sig efter upphämtningen och visst är det betydligt positivare att höra applåderna än det buande som var mot Mora emellanåt. Samma giest i morgon så kan det bli en trevlig avslutning och en spännande sådan beträffande de olika strecken. Taif och Almtuna fightas om att undvika negativt kval och har bägge en mycket tuff uppgift i morgon. Mora fick luft i och med segern mot oss och då vi slog MIF så utgör de ett hot mot IKO om play off. Varför inte följa upploppet på plats i Sunnerbohov? Vår morot ligger i att besegra SSK som vi f ö inte tagit poäng mot ännu, om än väldigt nära och det innebär en chans att passera MIF och för vår del nå en bättre tabellplacering än fjolårets.


Truppen fick lite stryk igår. Mattias Nilsson en smäll på axeln som innebär vila med största sannolikhet. Jacob Berglund fick utgå under matchen och är tveksam till spel. Mattias Åkesson axelskada och borta ett längre tag. Tre tunga kort borta samt att HV 71 kallar hem Sebastina Dyk till sin match gör att många andra får knyta näven i morgon och leva upp till vårt adelsmärke med jobbet, skridskoåkningen och en sjuhelsikes vinnarvilja.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com