Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-03-21

Kontraksförlängningar pågår.

Jerry_Andersson200px

Isen ligger kvar veckan ut, kvalserien är spännande såväl till Allsvenskan som till elitserien och fighten om SM pokalen blir hetare och hetare. Att våra U 13  killar vann Strålfors Cup som säsongens sista evenemang i hovet var strålande och nu tar vi sats mot kommande säsong.


Samtidigt som det pågår en del runt om oss så ser vi om vår trupp och vår organisation sportsligt. Vi har kommit en bra bit på vägen beträffande nya spelare men vi har också fokuserat på att göra klart med spelare som vi vill fortsätta med, detta i samråd med vår coacher.


Så här är läget för dagen;


Mv: Christoffer Bengtsberg har via sin agent meddelat att han vill fortsätta och vi är nära ett avslut. Andreas Lundin vill vi ge mer matcher på seniornivå och skall tillsammans hitta ett bra alternativ för honom att utvecklas ytterligare och förhoppningsvis bli en Trojan framöver. Han kommer att träna med oss under förberedelsetiden, samtidigt är vi nära en lösning med målvakt som komplement till "Cribba" och känner oss bekväma med situationen idag.


Backsidan: Viktor Amnèr och Niclas Edman har kontrakt. Vi har förlängt med Joel Johansson, Jocke Nettelbladt och Daniel Karlsson. Vi plockar in Philip Martinssson som vi lånade en del matcher från Halmstad samt söker ytterligare spetskompetens på backsidan. Vi kommer inte att ha speciellt bråttom i det avseendet, viktigt att vi får in rätt profil och att vi sammantaget har en bättre backsida motsvarande 12/13. När det gäller debutanten Anton Johansson så ska vi träffas nästa vecka för att kika på utvecklingsarbete för hans del.


Forwardssidan: Vi tycker att vi har en bra stomme att utgå ifrån. Utan att idag signat klart spelare som Jacob Berglund, Mikael Ahlèn, Robert Dowd så tror vi att vi har en bra möjlighet att nå fram. Marcus Nilsson har fått ett förslag att kika på. Istvan Bartalis är på landslagsuppdrag och vi kommer att sätta oss ner då han är tillbaka för att diskutera framtiden, Istvan vill gärna vara kvar. Mattias Nilsson, Mattias Åkesson och Ted Nilsson har kontrakt. Hur det blir med Calle Gustavsson, Henrik Eriksson vet vi inte exakt, det vi vet är att Henrik vill vara kvar och vi tror att han kan nå ett steg till kommande säsong, redskapen som sniper finns b a. Vi har förhoppning om att signa Sebastian Dyk, han har visat ett klart intresse för oss och han trivdes bra med klubben då han varit hitlånad. Vi har också kommit iland med ett nyförvärv som vi väljer att presentera lite längre fram beroende på att spelaren är mitt uppe i tävlingsprogrammet. Hur det blir med Justin Kelly vet vi inte. Det var under säsongen vår överlägset poängbästa foward och han kommer att fortsätta ett par säsonger till. Kanske vi med supportrar, sponsorer m fl kan hitta en finansiering för att behålla honom, klart är att han gärna vill fortsätta och att han kan producera lite till i rätt omgivning, inte minst att spelarna runt om honom gör detsamma. Oscar Holst har kontrakt och har samtidigt varit utlånad till Mariestad hela säsongen, hur vi kommer att göra kommande säsong har vi inte tagit ställning till ännu. Robin Dahlströms agent har meddelat oss att Robin kommer att gå vidare till annan klubb och det är en spelare vi ska ersätta med liknande profil. Patrik Kannerling har jag fört samtal med och ser honom som en resurs på elitavdelningen om han inte väljer att spela vidare i annan klubb. Patrik har de två senaste säsonger varit lagnyttig i vår fjärdekedja och gjort allt på ett mycket proffsigt och uppoffrande sätt men vi ser inte att det finns utrymme i kommande kedjeformationer.


I övrigt pågår jobbet med resurspersonalen. Vi kommer att utöver A-sidans nya coacher stärka upp junioravdelningen och U 16 som ligger under den s k elitavdelningen. Vi har ett åtagande med vårt Ishockeygymnasium som ska bli ännu bättre och vårt mål är att jobba intensivare för att bli lite bättre på allt. Viktigt är att vi synkar ihop hela paketet så vår röda tråd kommer ifrån den oranga tonart vi haft i vissa stycken och i vissa perioder, detta gäller hela klubbens sportsliga bit. Det ser onekligen intressant ut och med all respekt för alla förväntansfulla fans m fl om nyförvär, silly season m m så komer vi inte att förhasta oss i olika val. Det enda val som är bestämt är att vi med olika kvaliteter ska ta oss en bit uppåt i hierarkin.


Glad Påsk och om vi signar något så kommer informationen till er på samma löpsedel som du fann denna informationen.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com