Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-04-09

Tre nya spelare varav en hemvändare klara!

Jerry_Andersson200px

Backen Zach Tarkir, forwarden Shea Guthrie och Trojanen Johan Andersson är klara för kommande säsong, en stark trio som var och en blir högintressanta att följa och som höjer vår kapacitet ett snäpp till.


Zach Tarkir 29 år är en amerikansk spelare som via Hannover tog sig till Odense och blev klubbkamrat med f d Trojaspelare Andreas Sundin. Under säsongen har han varit kapten för gänget och det är en stark backprofil. Draftad i 5 e rundan för New Jersey Devils 2003. Vi har sökt en högerfattad back med bra skridskoåkning och bra i postionsspelet, dessutom ett snabbt  skott och kapacitet att leda ett power play.


Shea Guthrie 26 år är en Kanadensisk spelare som under två säsonger spelat för Coventry Blaze där han också var lagets kapten den gångna säsongen. Shea är en spelare som vår assisterande tränare Paul Thompson rekommenderat och vi vet att vi får en stark skridskoåkare, bra avslutare och en profil i övrigt. Paul beskriver Shea som en explosiv spelare, stark med puck och bra skott. Han svarade bl a för hat trick när Blaze lite överraskande tog platsen till final four före favoriten Sheffield Steelers. Shea draftades 2005 i 3 e rundan av New York Islanders.


Johan "Bagarn" Andersson 29 år är tillbaka! Efter ett antal säsonger på elitserienivå, Tre Kronor så vänder Johan hemåt för att hjälpa oss med att nå våra mål. Det känns fantastiskt gott att få in en spelare som ytterligare förstärker vårt adelsmärke som ett jobbigt lag att spela mot och ett lag som alltid kommer igen. Johan är bara 29 år och har ett antal säsonger kvar. Kontraktet är på ett år men vi hoppas se honom leda vårt lag i vissa detaljer under en lägnre tid. Johan fighting spirit och kvaliteter i boxplay, tekningar, defensivjobbet håller hög klass och offensivt så är det en tung pjäs som kommer att bana väg för sina lagkamrater. Johan draftades 2003 i 6 e rundan för Chicago Blackhawks.


Det börjar bli en allt mer solid trupp som vi ser framför oss. Vi kommer att ha första träffen den 22 april och efter det så blir det stenhårt jobb framöver. Vi har fortfarande någon plats öppen i truppen. Vår ambition är att behålla Rob Dowd, Mikael Ahlèn och hur det blir med den saken får vi helt enkelt avvakta. Hur som helst, det ska bli ett starkt lag med olika kvaliteter som formar helheten till ett intressant lag och som fortsätter sin resa sakta med säkert uppåt.


 


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com