Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-05-08

Topprekrytering som stärker utvecklingssidan, Mikael Tisell ny på juniorsidan!

Jerry_Andersson200px

Vi har bestämt oss för att ta ytterligare ett steg med utvecklingsarbetet inom klubben för att möta framtiden och inte minst att förstärka möjligheterna för våra unga spelare att få "rätt redskap" för att konkurrera på seniornivå.


Vi presenterar Mikael Tisell som ansvarig för Ishockeygymnasiet där vi samarbetar med Sunnerbogymnasiet samt att Mikael blir den som leder vårt J 18 lag. Han efterträder Christer Dreberg som haf HG tjänsten i tre år samt coachat J 20. Vi har kommit fram till att det blir en bättre koppling med J 18 och HG tjänsten och att få in en så pass rutinerad, kunnig instruktör, coach som Mikael känns mycket bra. Mikael har jobbat på alla nivåer och inte minst med många Juniorlandslagsuppdrag och är en skicklig pedagog. De senaste två säsongerna har han tränat Kristianstads A-lag, tidigare Tingsryd, Halmstad bl a. Han startar tjänsten 1 juni men har redan nu kommit igång med planeringsarbetet och delaktig i den röda tråd som coacherna skall utveckla och samverka i. Mikael kommer att assisteras av Per Andersson som gjort ett mycket bra jobb med föreningens U 16 killar. Per har samtidigt jobbat med Tv pucken i Småland och är en f d spelare i Värnamo som jag haft förmånen att jobba med för X antal säsonger sen


Vi informerar också om att vi rekyterat en ny instruktör på J 20, Dag Wenström. Dag är mest känd för sitt jobb med individerna och utbildning i skridskoteknik, fysiologi m m och är en kompetens vi sökt mer än att söka en lagbyggare på J 20. Dag har jobbat med Gunnar Leidborg som assisterande coach flertal säsonger och har ett koncept med träning som går i takt med vår fyscoach Elaine Eriksson beträffande off ice träning. Vi ser inte att vi internt har den kompetensen som Dag har i att utbilda spelarna i viktiga detaljer, däremot ser vi att skridskoåkningen är och förblir den viktigaste ingrediensen för spelaren och av den anledningen stärker vi utvecklingssidan med denna rekrytering. Precis som Micke så har Dag startat planeringen och kommer att vara delaktig i förberedelseperioden som startat. Dag driver ett företag (Swetech) som jobbar med individutveckling och kommer att vara en arvoderad instruktör i förhållande till Micke som har ett heltidsarbete hos oss och som spänner över kommande två säsongerna. Dag kommer att assisteras av rutinerade coachen Mikael Andersson som går in på sin 22 säsong i klubbarbetet, tidigare ca 12 säsonger som spelare.


Coachsidan, Instruktörssidan är således mycket stark och vi kommer att se resultat framöver. Paul Thompson har bredvid ass coach rollen på A-laget ett ansvar på HG med Tisell ett par pass per vecka, samtidigt delaktig i våra interna tränarträffar för att inspirera, utveckla våra tränare ihop med Micke. Gunnar Leidborg kommer att vara med på HG ca en ggr per vecka med målvakterna i fokus. Vi kan också informera om att Jonas Samuelsson blir målvaktscoach för killarna från U 15/16 t o m J 20. Kikar vi på helheten så ser staben otroligt stark ut idag. Vår ambition är att med den kunskap, erfarenhet och det inspirerande ledarteamet vi format  kommer att ge ringar på vattnet effekt nedåt, dvs till våra yngre tränare, spelare m fl. Vi stärker vårt varumärke som "liten klubb" med mycket kunskap, traditoner och vi sänder också stydliga signaler om förändringsvilja i att möta framtiden, ge våra unga spelare bra förutsättningar. Hur bra spelarna kommer att bli, hur bra helheten kommer att bli kan jag inte svara på, däremot kan jag säga att mycket blir bättre och det är bara upp till var och en att bestämma sin väg, kartan är framme, vägvisarna kan jobbet, nu är det bara att kavla upp och fortsätta jobba stenhårti en positivt miljö med möjligheter att bli en bra hockeyspelare.


Finns det någon som läser detta och känner att man vill vara med i utvecklingsarbetet så kan jag berätta att vi söker entusiastiska människor för våra lag under juniorsidan, ex 16, 15, 14 söker fler tränare. Kunskap behövs inte, den får du successivt i klubben,  det som behövs är en positiv inställning, en gnutta nyfikenhet att vilja lära och sätta värde att få jobba med ungdomar, påverka deras framtid. Tveka inte att ta kontakt med klubben.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com