Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-05-17

Hampus Gustavsson till Troja, Tre Kronor till semifinal!

Jerry_Andersson200px

Det är ungefär en vecka sen vi gjorde klart med Hampus Gustavsson. Hampus har vi följt ett bra tag och vi vet att vi får in en riktig energispelare som trots sin ringa ålder varit med en del. Fostrad i Malmö med bl a Jacob Berglund som kamrat. Som junior till Kanada och WHL där han spelade för Regina Pats och Brandon Wheat Kings för att sen komma in i seniorishockeyn och då med Norska Stjernen under Magnus Sundqvist ledning. Efter en mycket bra säsong där så blev det Tingsryd i fjol och visade en bra karaktär under ganska tuffa förhållande med negativt kval osv. Hampus har också spelat 24 matcher i Tre Kronor  med olika juniorlandslag.


För oss återstår att värva en forward till och det arbetet pågår för närvarande. Något som i allra högsta grad pågår är VM hockey och hur skönt var det inte att se "Freddan" Pettersson ta i för kung och fostarland då han avgjorde med sin straff mot storfavoriten Kanada, hur svår kan de va!!! Ryssar, Kanadensare är således inte med i semifinalspelet på lördag och det kan ju ha sin charm att mindre nationer visar vad man kan åstadkomma med rätt go i trupperna. USA-Schweiz, Sverige- Finland, ska vi tippa på Sverige mot Schweiz i finalen, Enroth kan avgöra igen och Schweizarna verkar ju lyckas med allt i detta VM.


Vi har nu ca 100 spelare i barmarksträning från A-lag ner till ungdomar 12,13 år och det är en bra resurs då vi kan klä golvet i Trojahallen och bedriva skotträning, stationsträning mm, mm. Nya tränare driver killarna på ett entusiastiskt sätt och det ser fantastiskt skoj ut.


Isstarten väntar inom kort, närmare bestämt 28 maj, rekordtidigt! Finns det is i Sunnerbohov då undrar säkert många. Nej, först 28 juli startar isen här hemma. Vi beger till Tyringe för två ispass nu i maj och ser det som ett inspirerande break i den traditionella träning, samtidigt intressant för vår nya coach Gunnar Leidborg att se killarna i sin rätta kostym.


Trevlig helg!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com