Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-06-11

Vincent Rocco från Italienska Alleghe är vårt senaste förvärv!

Jerry_Andersson200px

Truppen spikas med med vårt senaste förvärv av forwarden Vince Rocco från Italienska Alleghe. Rocco är 26 år och en spelare som varit en av de absolut bästa i landslaget de senaste turneringarna. Vi får en spelare med smartness som skapar möjligheter i offensiven. En vass skridskoåkare, stark med puck och förmåga att spela bra sista pass är den profil som bäst beskriver honom och dessutom en personlig karaktär som passar väldigt bra i vårt nuvarande lagbygge.


Vince kommer ursprungligen från Woodbridge Ontario i Kanada. Spelade i OPJHL med Vaughan Vipers innan han hamnade i NCAA med Niagara Univ där han f ö var lagkapten de två sista åren. Efter åren där flyttade han till Italien och har sen 09/10 spelat med Alleghe där han varit en stor profil och topp poängmässigt. Under säsongerna 11/12 och 12/13 så har han varit en av de absolut bästa i landslaget. Vince kommer att ansluta till vår trupp i slutet av Juli.


Därmed är vår trupp idag intakt och den känns onekligen stabil. Beträffande Vince så har Paul Thompson och Gunnar Leidborg också fått bra referenser från olika coacher som sett och jobbat med honom ett antal år, vi tror att han kan fylla mycket av Justin Kellys kvaliteter i spelet med puck.


Truppen är idag i Tyringe för två nya ispass. Det är snart midsommar och det innebär en efterlängatd skön semester för de flesta innan vi drar igång igen den 22 juli. Enligt fysansvarige Elaine Eriksson från TC som jobbat stenhårt med laget så är det inget tvivel om att vi utvecklat den fysiska statusen successivt och vi kommer att hålla i det som en av våra viktigaste egenskaper tillsammans med den anda, det go som vi idag har byggt upp och som kommer att förstärkas med de nya spelarna.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com