Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefenshörna
2013-09-12

Ta tjuren vid hornen, eller hur ska man utrycka sig?

Jerry_Andersson200px

Starten går och 52 omgångar ska spelas. Därefter ska segrarna hyllas och de som ansträngt sig respekteras. Vi känner oss tillfreds utifrån våra egna förväntningar och ser framförallt starten som en härlig utmaning.


DIF borta, Malmö borta, Asplöven hemma och sen RBK borta inom loppet av sex dagar. Är det någon som på allvar tror att blåmärken från premiärmatchen hinner försvinna innan fjärde match, icke. Nu handlar det om att ”gå in i bubblan”, tåla smärta och ge järnet varje match. Vi vet att vi har med oss bra karaktärer, vi är fysiskt i topptrim och mentalt finns ingen anledning att fundera. De flesta håller oss som ett lag i botten och det med realism, förnuft. Utifrån det är det lättar att prestera med stor glädje, inget som tynger axlarna o s v och jag tror att den energin kan vara ett vapen i många matcher i en lång serie med varierande topp/botten prestationer från alla lag. Serien blir jämn och även om något lag skulle överraska med att gå ifrån så vet man att även de bästa aldrig går säkra i den enstaka matchen. Låt oss ta tjuren vid hornen med en gång och se hur långt vi mäktar med DIF, ett lag som ifjol darrade med för få attitydsspelare men som nu har en av ligans bästa i det avseendet, Mikael Ahlèn. Micke är en av de starkaste personligheterna som jag stött på och haft förmånen att jobba tillsammans med. Han var inte till salu men som alla vet, man kan inte låsa in dem i kassaskåpet, det är bara att respektera. Där har morgondagens storfavoriter gjort ett klipp efter många om och men.


Vår trupp är intakt minus Mattias Åkesson. Vi värmer på is före avresa och det mesta av förberedelsearbetet har coacherna gjort med noggrann scouting bl a. Vi ser fram emot en härlig inramning och vi ser bara möjligheter i ett förhoppningsvis ”knökafullt” Johanneshov. Många har också läckra bilder med sig från förra säsongen!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com