Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-09-16

Äntligen, I kväll hemmapremiär, Asplöven.

Jerry_Andersson200px

Så var det då äntligen dags att göra hemmapremiär i HockeyAllsvenskan. Efter två bortmatcher med en poäng i bagaget är vi ute efter att göra en stark hemmamatch och sätta vår prägel på hemmaspelet.


Vi har stuvat om lite i formationerna och det blir intressant att se om vår offensiv kan stärkas en aning. Såväl mot DIF som mot MIF var det bra stundtals men vi kan lite till och all avet var ett mål betyder ur energisynpunkt. Vi släppte fyra i numerärt underläge senast då vi förlorade 4-0 och det hör till ovanligheten om vi jämför med boxplayspelet som varit i tidigare matcher. Detta ska vi också ha rättat till inför kvällens match och framförallt ska vi undvika utvisningar som inte ä av strulig karaktär.


Våra bägge bortamatcher i öppningen har varit bra på många sätt. Mot DIF blev det tufft i andra perioden då de hämtade upp 2-0 underläge samtidigt tycker jag det var mycket starkt att komma igen som vi gjorde och hade bud på 3-2 vid flertalet tillfälle innan Mr Ahlèn avgjorde ca 30 sek kvar av sudden death. Mot Mif hamnade vi i brygga efter deras två första PP mål men jobbad upp oss och pressade hemmalaget hårt i andra. Vi hade behövt en kasse minst i perioden för att känna på poängmöjligheten lite mer och efter deras 3-0 rann matchen oss ur händerna. Malmö var bra, vi var också bra men inte i tillräckligt stor omfattning för poäng med hem.


Asplöven är ute på jakt efter poäng och det blir en angenäm uppgift att behandla på ett förnuftigt sätt. Laget har kvalitetsspelare och vi måste göra en toppinsats för att klara målet, seger.


Mattias Åkesson och Joel Johansson spelar inte i kväll på grund av skador.


Övrigt;


Före match uppmärksammas två lite olika idrottsprestationer, dels Fanny Roos som blev tvåa i finnkampen och svarat för enorma friidrottsprestationer, dels vår trotjänare Patrik Kannerling som avtackas för 375 matcher i Trojadressen samt önskas lycka till i Halmstad Hockey i division ett.


J 18 Genomförde sin seriepremiär galant och besegrade Borås med 4-1 i går.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com