Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-09-17

Ett kort stycke av matchen avgjorde allt!

Jerry_Andersson200px

En svag hemmapremiär mot Asplöven, 0-4 på tavlan efter 60 minuter! Det var en kort sekvens i andra perioden som gjorde att vi tappade konceptet fullständigt och en match att glömma fort som bara den.


Med facit i hand tror jag att målbilden inte stämde med svårighetsnivån på uppgiften. Det var dags att ta en seger och det var dags för en hemmamatch mot Asplöven som inte rankas bland de tio främsta. Att hantera en sådan uppgift för vårt lag på ett riktigt sätt visade sig vara svårt, riktigt svårt.


Första perioden var ok i många stycken förutom att vi försatte oss i en mindre bra situation med boxplay i fyra minuter. Istället för att få igång alla spelare, farten, närkamperna så blev vissa sittande, aggessiviteten kom inte upp till rätt nivå och adrenalinet saknades. Ändå, jagtycker vi hade kontroll på matchen med tanke på att det var premiär hemma och att vi förlorat två svåra bortamatcher.


Två insläppta i början av andra och inom loppet av samma spelminut var en käftsmäll som vi inte kunde hantera igår. Inte alls ologiskt så ökade frustrationen och vårt spel var som bortblåst. Desto mer och fler som ville förändra bilden så blev det dubbelfel istället och det är inte på något sätt onaturligt, så blir det för många om man målat upp förväntningar som inte har en beredskapsplan för oförväntade händelser.


Sammanfattningsvis gör vi en mycket svag insats men det förringar inte gästernas agerande. De försvarade sig bra, vi var lite krampaktiga när chanser skapades och där bjöd bort matchen. Det som ska vara detta lagets signum, styrka är försvarsspelet men tålamodet till det försvann lika snabbt som gästerna gjorde de två första målen och därefter var vi ett slaget lag. Detta var en match vi lär utav och kommer igen. Det naiva sättet som vi visade i period två kan säkert upprepas någon gång men det kommer att ta lång tid innan vi får se något liknande. Gör vi inte mål framåt som planerat så måste misstagen reduceras, här gäller det att vara realist. Det är inte så att vi inte har målskyttar i laget som många kanske inbillar sig, det har vi, däremot inte de som med säkerhet förvalta läget rätt alla gånger och på ett naturligt, avspänt sätt. Det kommer när vi har fokus på vår defensiv och slutar drömma om saker och ting. Jag tror inte vi kommer att ha någon bland de tio främsta i skytteligan efter 52 omgångar däremot vet jag att vi kommer att producera utifrån vår nivå, och den är högre än gårdagens insats.


Skönt för laget att det kommer en ny match med nya förutsättnignar redan i morgon, Rögle borta. Vi har en lättare träning idag och en konstruktiv analys av det som skedde igår sen står vi upp igen. Det som smärtar det härdar!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com