Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-09-23

Inför match, SSK hemma.

Mattias +àkesson ITL 12-13 Hel

Vi gör ett nytt försök att förvalta en hemmamatch på ett litet rejälare sätt än vad som varit i våra tre första, Södertälje i kväll.


Jag tycker med lite distans till det hela att vi så här långt presterat helt ok och lite till i hälften av våra matcher. Två borta, DIF och RBK samt halva matchen mot MIF som innehöll mycket bra förutom effektiviteten. Mot Asplöven och KHK senast så har vi inte lyckats få till det, vi har helt enkelt inte jobbat tillräckligt hårt 60 minuter och med rätt understöd. Vi vet att vi är på rätt väg, vi måste ha tålamod med olika detaljer osv, samtidigt är det oerhört viktigt att vi inte börja fundera, tveka och ta till oss för mycket av det negativa, då tar det för lång tid att komma i närheten av rätt resultat. Jag hoppas vi kan spela mer samlat och med rätt optimism så vi får igång oss sjävla och kanske t o m hemmapubliken som är en extra resurs i tuffa matcher.


Ev gör Mattias Åkesson (se bild) comeback i kväll, värmningen får avgöra. Kan vara bra att komma in i tävlingspulsen genom att vara ombytt och kanske redo att göra några byten? Han har läkt ihop men har än inte full kraft för ex sitt skott. I övrigt blir det inga större förändringar. Vi har sett formationerna fungera tillsammans och vi behöver ytterligare tid att få detaljer i offensiv/defensiv naturliga. Mot Rögle borta var vår backsida grym. Uppträdde med enkelhet, självförtroende och pondus, något som inte fanns hemma sist. Det är förväntningar som ska hanteras bättre och fokus måste ligga mer på själva arbetsinsatsen och att var och en gör sin grej. Bommar man sen då och då, ja då får man stå där med rumpan bar, så enkelt är det och det finns bara ett recept, att ödmjukt konstatera fakta och göra bättre nästa tillfälle. I kväll har vi en möjlighet att vässa vårt hemmaspel mot ett stabilt, organsierat lag, bra test!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com