Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-10-03

Stark laginsats bakom 1 poäng mot Västerås!

Jerry_Andersson200px

Frågan är om vi inte inte gjorde vår bästa laginsats så här långt då vi tog en poäng mot Västerås borta i går. Jag tycker framförallt att vi hanterade spelet med puck oväntat bra och under press hanterade vi defensiven strålande. Förlust på straffar 2-1 är inte så mycket att säga om, i den väsentliga spelformen har Västerås bättre avslutare än oss och även om en del påstår att straffar är turbetonat så bevisade Västerås att de har klass i det avseendet. Hampus Gustavsson nätade igen men Henrik Gustavsson, Marcus Nilsson brände samtidigt som hemmalaget satte två av tre.


Det var en disciplinerad match och det gick till tredje perioden innan domaren tog de första utvisningarna! Vi hade totalt två under matchen och Västerås en. Spelmässigt tycker jag det var en jämn match. Heta målchanser kanske ett marginellt övertag till hemmalaget och det var samma killar som satte straffarna som utgjorde det största hotet i spel fem mot fem, Luca Caputi och Tony Romano. Skotten vann vi med 31-29 men som alla vet ger det inga extra poäng.


I vårt lag tycker jag Shea Guthrie var bäst offensivt och går från klarhet till klarhet. En mycket bra insats då han frispelade Zach Tarkir till 0-1 bl a. Vi hade i övrigt ingen svag länk. Backsidan mycket bra igen och Bengtsberg på topp. Det var taktiskt sett en toppinsats av alla och arbetsmoralen var disciplinerad, det räckte till poäng mot ett av de två bäst alagen i serien på bortaplan.


I morgon har vi Almtuna hemma och måste göra en arbetsinsats som påminner om gårdagens. Med bibehållen disciplin och fokus på vår egen game plan så finns möjligheten att följa upp vårt stabila hemmaspel.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com