Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-10-17

Vi grejade det till slut, 4-3 mot ett starkt Timrå efter straffar!

Vince_Rocco_ITL_13-14_Halv_1

Det blev en match med fantastiskt många händelser som säkert charmade vår publik. Massor av heta händelser, målchanser från två lag som vågade satsa offensivt och med lycklig utgång då Mattias Åkesson satte sin straff samtidigt som Viktor Kokman tog vad han skulle.


Timrå var precis så bra som vi förutspått efter scouting av deras tidigare matcher. Ett lag med båder erfarenhet och ungdomlig skicklighet som jag tror kommer vara ett hot mot många ju längre serien pågår. Även om vi startade bra så var det Timrå som skaffade sig en två måls ledning. Som i många tidigare matcher så jobbade vi ikapp till 2-2 och jämnade ut matchen spelmässigt. Det kändes lite si så där när de även tog ledningen 2-3 efter det att vi skapat en hel del farligheter men skam den som ger sig. 3-3 Kvitteringen kom efterlängtat efter en bra prestation av Henrik Eriksson.


Vi var pressade sista två, tre minuterna men höll ut. I overtime skedde inte speciellt mycket denna gågn i en för övrigt mycket händelserik, bra match. I straffläggning nätade Mattias Åkesson, Viktor räddade deras kvitteringschans så vår tredje Vince Rocco behövde aldrig ta sista straffen, matchen var vår och två nya poäng hem. Vi har fem matcher i rad på hemmaplan där vi inte besegrats!


Vi hade över en timmes coachmöte efter matchen i går gick igenom vissa saker.Bland annat kan vi konstatera att många spelare utvecklat en mental styrka och som lag kommer vi alltid igen, något som det finns arbete bakom och som skall fortgå. Vi vågar mycket och får cred för det. I power play jobbar vi fortfarande efter att lyckas med effektiviteten och kan konstatera att vi inte är klara. "Importspelarna" Rocco, Guthrie har varit ifrågasatta hos gemene man i byn och vi kom fram till att de i går var bra och vi vet att de kommer att bli ännu bättre, däremot, hur bra är svårt att säga.


Efter coachmötet och massor av diskussioner delar vi ut 3 stjärnor  till Vince Rocco (se bild), 2 till Ziga Pavlin och 1 till Shea Gutrie efter gårdagens seger där laget återigen visade en oerhörd arbetsmoral och sattes under tuff prövning av ett starkt Timrå IK.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com