Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-11-01

Rögle kom in i matchen och blev det bättre laget. En poäng trots!

Jacob_Berglund_ITL_13-14_Hel

Vi spelade vår sjunde raka match i Sunnerbohov utan förlust, en poäng efter straffar där Rögle var skickligast i går.


Bra start och en välförtjänt 2-0 ledning räckte inte i går. Vi hade chansen att göra ytterligare något i powerplay men där tycker jag vi blev för fega, spelade långsamt och tog för lite skott. Att Rögle kom in imatchen under andra perioden var logiskt. Våra två första byten i den perioden var inte så aggressiva som i den första och motståndarna fick optimism. Vi tog också en del utvisningar för mycket för att ta tillbaka matchen och kvittering till 2-2 var fullt rättvist.


Den tredje perioden går också till bortalaget. En spelare som gjorde skillnad var William Nylander som varje byte ägde spelet och fick ner oss i brygga, speciellt i tredje. Även om vi försvarade oss bra så tog det musten av våra offensiva kvaliteter och anfallen blev kortare än önskvärt. Vi hade ändå våra chanser att ta vinna då vi bränner två friläge i slutet, under straffläggningen som vi normalt är starka i så var Rögle aningen bättre.


Det är för vår del en välbehövlig paus till måndagen 11 november då vi möter SSK borta. Det råder ingen tvekan om att laget fått det lite jobbigare utan Hampus Gustavsson, Johan Andersson och igår speciellt då Zach Tarkir inte kunde spela. Vi har tre dagar utan is framför oss, därefter ska vi vara klara för bra träningar igen och ladda inför kommande matcher.


I går tycker jag det var positivt att se Jacob Berglund (se bild) i uppåtform, Sebastian Dyk också. Produktiviteten är fortfarande blygsam och vårt PP kan bara bli bättre vilket jag är övertygad om att så kommer att ske. Vince Rocco gjorde vårt andra mål igår på bra framspelning från Sebastian, han hade också ett gyllene läge att göra 3-0 på pass från Berglund. Sammantaget så tycker jag att han måste upp ett snäpp i skridskoåkningen för att hjälpa vår offensiv på rätt sätt. Shea Gutrie har farten, jobbar på bra och är stark men får lika förbaskat svårt i finalen, d v s då avgörandet nalkas att göra mål. Det funderas en hel del och det blir frustration också, ett mål på alla chanser han skapar skulle göra skillnad. Vi jobbar vidare med den trupp vi har och samtidigt kikar på nya möjligheter att förstärka men bromsklossen idag är vår ekonomi, inte alternativa spelare. Det bör också nämnas vilken positiv utveckling vi ser på Henrik Eriksson, Istvan Bartalis, Ted Nilsson ex för att inte tala om Viktor Amner som varit oerhört skapande senaste matcherna. Detta tillsammans med bra målvaktsspel och lite justeringar i maskineriet kommer att göra oss successiv bättre.


Trevlig helg! 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com