Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-11-18

Tätt mellan matcherna, KHK idag, seger i lördags!

Zach_Tarkir_ITL_13-14_Hel

Anders Forsberg coach i Modo blev kallad lögnare av Bert Robertsson efter matchen mot SAIK senast, vi blev kallade tjuvar efter segern i Oskarshamn. I det sistnämnda fallet vet jag inte om det är ett uttryck som beskriver matchen, möjligvis för att Christoffer Bengtsberg "snodde" två straffar mer än IKO s målvakt, å andra sidan sett, det är ju hans jobb!


Vi tog två poäng i en svår bortamatch och var naturligtvis jätteglada över det. Ett uppoffrande försvarsspel, ett eminent målvaktsspel och skicklighet i avgörandets stund låg bakom segern. Lite tjuvaktigt kanske men så länge det är inom regelboken så ska det belönas med rosor. IKO var bra, bättre än oss i vissa tekniska moment, gav varandra bättre support offensivt men vårt försvarsblock var otroligt samlat, starkt. Zach Tarkir (se bild) var tillbaka och oerhört betydelsefull, Tomaz Razingar gjorde debut och visade att han blir en bra tillgång.


Vi har en ny spännande utmaning i kväll då vi ska till Karlskrona, seriens bästa hemmalag. Behåller vi disciplinen, spelar vi lika uppoffrande och hjälper varandra så är vi svårslagna för vilket lag vi än möter och inget tyder på att vi ska kunna göra annat. Däremot, när vi har puck ska vi kunna jobba lite hårdare för att behålla den och komma till vassa avslut, det har saknats i de senaste matcherna. En orsak kan vara att vi haft spelare borta och tvingats till förändringar i formationerna, en annan att vi letat för mycket fel i samband med ineffektiviteten och därmed tappat lite självförtroende. Som truppen ser ut nu så kommer offensiven att bli bättre successivt och ett bra kontringsspel ska göra motståndarna osäkra. I de flesta bortmatcherna får man inte så många tillfällen och defintivt inte så många "långa anfall" därför gäller det att ge allt och lite till då vi har möjligheterna, att inte spela så reserverat och anfalla med för få spelare.


Det är en intressant vecka vi startar idag. Tre matcher med KHK i kväll, Västerås hemma onsdag och Almtuna borta lördag. Nu handlar det om att visa rätt attityd till kamperna och inte spara på något. Det är november månad som skiljer agnarna från vetet en del då det handlar om den s k "rätta inställningen".

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com