Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-11-19

Tuff förlust mot KHK efter en bra genomförd match i 58 minuter!

Mattias_Nillsson_ITL_13-14_Hel

Vi förstår de som vädrar sina åsikter idag efter att sett matchen mot KHK igår och kanske ännu värre då det gäller de som inte såg matchen utan bara händelseförloppet i matchen. Vi var ytterst nära kvittering 3-3 när tre minuter återstod men under en minut 58 e till 59 e tillåter vi hemmalaget att göra tre mål och vinna med 6-2!


Visst är hockey oförutsägbart, ni minns kanske Bofors ledning på hovet för tre år sen då tre minuter återstod och vi vände. I går gjorde vi en prestation som borde lett till poäng igen på bortaplan men tre individuella misstag vände upp och ner på allt. Jag skrev före matchen att om vi behåller disciplinen, spelar uppoffrande och hjälper varandra så är vi svårslagna. Så var det verkligen, dock inte ända in över mållinjen och det är ju först efter full tid som resultat är intressant. Jag skrev också att vår offensiv kan bli bättre med fränare skridskoåkningen, understöd och det var en annan detalj som fungerade mycket bra i stora drag och det som också pekade på att vi skulle ta poäng, kanske rent av alla tre då man sett två av de tre första perioderna.


Att det blev som det blev berodde helt enkelt på att vi inte är fullt framme med att förstå vilka konsekvenser det blir om man tar stora risker, typ "pinchar med backarna", eller dribblar i närheten av blå linjerna. Vi har kommit en bit på vägen med detta men igår straffade det oss blytungt och känslorna blir ju naturligtvis värre att hantera då vi gjort en hel del så pass mycket bättre än i tidigare bortamatchern och nu mot seriens bästa hemmalag.


KHK visade klass och tog  emot våra bjudningar på ett effektivt sätt och grunden till deras framgång så här långt. Ruggigt skickliga i 3-2, 2-1 situationer och går man bort sig får man stå där med rumpan bar, så funkar sporten och som sagt, en match kan ohyggligt snabbt byta skepnad.


Vi drabbades av ett tufft avbräck före matchstart då Zach Tarkir tvingade bryta. Han visade mot IKO borta ett lugn, en säkerhet som alla lag stärks av. Om hans medverkan mot Västerås i morgon vet vi i nuläget inget.


Ziga Pavlin gjorde sin bästa match i går, visade pondus och kanske tillsammans med Angell i KHK bästa försvarsspelare. Tomaz Razingar blir en stor tillgång, inget tvivel. Mattias Nilsson (se bild), Ted Nilsson och Mattias Åkesson var i princip i a-zon varje byte och satte KHK under stor press. Sebastian Dyk gjorde en bra match igen och är starkt på frammarsch. Christoffer var återigen bra i målet och det är inte utan att alla lider med vår keeper då vi gjorde det omöjligt för honom sista två minuterna.


Vi har haft två spelare på lån, Simon Mattsson och Stefan Gråhns. Vi bestämde oss idag för att inte gå vidare med de bägge och tackar för deras medverkan och försök under de matcher de gästat oss och hjälpt oss då skador och annat belastat truppen. Iställer välkomnar vi idag HV 71 centern Johan Johnsson som är hos oss på lån fram t o m december enligt planerna. Johan är en karaktäristisk naturlig center med mycket bra spelförståelse, bra skott och det blir intressant att se honom i hockeyallsvenskan. Det är en kille som HV 71 tror stenhårt på och det är en spelartyp som vi tycker saknats en del så här långt, samtidigt pågår jobbet att hitta den centeretta som ytterligare förstärker vår offensiv.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com