Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-12-04

Serieledarna Karlskoga på besök i morgon.

Jerry_Andersson200px

November är slut och nio matcher spelades. Vi förlorade fyra, vann tre och två en-poängar, inte så tokigt egentligen. Segern mot Mora i förra hemmamatchen har stärkt laget och en poäng Tmrå borta var också skönt att få med sig.


I morgon bjuds det på en godbit då serieledarna gästar oss. Det är dels ett mycket bra lag vi möter, dels en motståndare som det kittlar lite extra att erövra poäng i från. Minnet från matchen då de ledde med tre mål och ca två minuter kvar av matchen så ändrade vi deras planer genom att gå ikapp och vinna, säkert minne för livet för spelare som Ziga Pavlin, Jesper Williamsson som i allra högsta grad var aktiva i vändningen den gången, även ett härligt minne för de som gillar oss och som var på plats. Jag säger det här för att försöka locka fram lite goda bilder vilket ger en ljusare tillvaro, tycker f ö det är en skylidghet att försöka se bra saker i större utsträckning än vad som sker för närvarande.


Vi har en förmåga att "gnugga" på och plocka en del poäng här och där. Vi har haft svårt att få in en trend med tre poängare, d v s att vinna matcher i följd. En orsak är att vi inte är tillräckligt skickliga i förhållande till uppgiften, en annan liten del är tillfälligheter. Våra "nollor" och till viss del en-poängare har sänkt oss lite väl mycket vilket gör att vi har extra svårt offensivt. Den s k tilliten att gå till samlada attacker och fylla på med folk då målchanser skapats har reducerats en del och det är något vi jobbar hårt på för att förbättra, att våga gå "all in" när vi väl har erövrat puck och framförallt efter offensiva blå linjen. Visst, det är alltid en risk att tappa en forwards/back i anfallszonen och det är pudelkloka beslut som måste tas av var och en men i hockey måste man satsa 100 % i handlingen annars är man tvåa i situationen och mot lag som Karlskoga straffar det sig att inte kliva in i handlingen med berått mod.


Truppen fick lite resfeber då vi var norröver den gångna helgen. Joel Johansson, Jonathan Nielsen febriga och tränade inte idag, således inget spel. Henrik Eriksson har en skada som gör att han är indisponibel, i övrigt såg truppen alert ut under dagens träning. Viktor Amnèr var utanför laget i helgen men redo för uppdraget i morgon, ett gott tillskott för offensiven!


December har börjat och vi startade som sagt med att ta poäng på bortaplan, bra! I morgon ska vi göra allt som står i vår makt för att besegra Karlskoga i vår borg. En bra grund är att vi tror på det vi gör och utan reservationer, en annan är att de som gillar Troja är med och skapar atmosfären, d v s gå på matchen och stöttar killarna, så som ni kan i era bästa stunder.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com