Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-12-19

En tuff höst bakom oss, nu vankas jul och vi blickar framåt.

Jerry_Andersson200px

En jobbig höst är till ända, vi  måste blicka framåt med entusiasm!


Inledningsvis, alla krav på att genomföra den ena eller andra åtgärden från våra följare tas emot med största respekt. Samtidigt, vi måste visa styrka och tro på det vi gör och hålla linjen även om det blåser då man är i botten av en serie. Det är inte sällsynt att grupper finner styrka och mod i motgång, mer vanligt är övermod då framgången är där. Vi måste skapa oss själva arbetsro utifrån de förutsättningar som råder och blicka framåt, helst med er hjälp och gärna med tillit att vi tillsammans kan bli ännu bättre.


Det finns serier under oss, inte alls länge sen vi var där och man minns hur positiva alla var då vi besegrat Göteborgs IK med 18-1, då var det klass..... Vi minns också vilken enorm glädje som infann sig i Sunnerbohov då vi säkrat platsen till HockeyAllsvenskan och samtidigt arbetat upp två juniorlag i landets högsta serie och med ett enormt ideellt arbete fått klubben i ekonomisk balans, skuldberget på över 4 miljoner var återbetalat! Det är insatser som bara kan klaras av på vissa orter och med medlemmar som har stort hjärta och där eldsjälar borgar för framtiden genom oförtrutet arbete främst i motgång. Där har vår klubb många att tacka och vi gör det bäst genom att fortsätta jobba tillsammans.


Vi jobbar varje dag med att kika på vad vi kan göra bättre. Vi samverkar med att skapa energi och samtidigt kritiskt granska vår verksamhet inifrån. Vi har en trupp som i många matcher svarat för bra prestationer men likväl hamnar det i skymundan då tabellen aldrig ljuger. Den kan läsas som en löpsedel, den kan också läsas, analyseras på ett djupare sätt. Vi har gjort ett val i att analysera serien som ytterst jämn och vi har kunnat konstatera att vår offensiv måste förbättras med konsekventhet i agerandet och att vi inte gör avkall på vissa grejer. Att bli bättre offensivt kräver lust, hårt jobb och modet att våga hela tiden och inte minst att vi håller ihop och ser möjligheter för hinder.


Avslutningsvis vill vi passa på att tacka supportrar, medlemmar, sponsorer för ett bra stöd under hösten och önska en god jul. Vi tar sats mot nästa hemmamatch, annandag Jul mot Karlskrona hemma, då ses vi på Hovet1

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com