Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2013-12-27

En riktigt bra första period räckte inte till seger mot KHK, 2-5.

Hampus_Gustafsson_ITL_13-14_Hel

Även om det var gästerna som tog ledningen i går 13.45 i första perioden så var det en stark öppning från vår sida. Därför kom också kvitteringen till 1-1 genom Hampus Gustavsson (se bild) 16.17  och skotten vann vi med 13-8! Vi hade behövt en bättre utdelning på vårt spel för att kunna knya säcken i de två resterande perioderna.


KHK tog över en del av spelet i andra perioden och vi fick en osäkerhet i agerandet då Bengtsberg fick kliva av, dessutom att Ziga tvingades utgå. Det skapade lite förvirring i samband med deras två mål i andra perioden och även om vårt lag försökte så hamnade vi i brygga. Tycker ändå vi kom igen i tredje och hoppet tändes då Hampus gjorde sitt andra mål 48.15.


6.15 kvar av matchen så bjuder vi väl enkelt på 2-4 och ca två minuter efter 2-5 vilket punkterade matchen. KHK var bra och jobbade med tålamod till sig segern samt med toppar som Bergström, Smotherman och skicklige Jesper Jensen som anförare. Mycket pekade på att vi skulle få till en kvittering till 3-3 istället för att släppa fyran men det ville sig inte fullt ut, i går heller kan man säga om vi lägger det tre sista matcherna i samma korg. Självförtroendet sargas en del, så är det men samtidigt måste vi lägga självömkan åt sidan och stå för våra misstag på ett rejält, ärligt sätt för att komma framåt. Matchen igår var bra på många sätt men givetvis blir besvikelsen stor då segern uteblev, specieltt på hemmaplan där vår publik igår verkligen försökte hjälpa laget.


Vi har fått svidande kritik för defensiv spelidé, för värvningar, för marknadsföring etc, etc. Det finns en del att kritisera, det finns det alltid. Jag vill ändå säga att vi utifrån de möjligheter vi "äger" försöker med alla medel att få till ett mer vinnande koncept i stenhård konkurrens. Vi jobbar med olika förändringar, en del syns faktiskt direkt, andra kan ta tid. En väsentlig del just nu är att inte bli för felsökande och defensiva i vårt agerande och att ta åt oss av det negativa för mycket, det skapar bara förvirring, ungefär så som det såg ut vid de två sista målen i går.


Bra igår, värt att lyfta fram;


Publiksiffran runt 1900!


Mattias Nilsson och Jacob Berglund tekningststatistik,> 60 % vunna.


Sju spelare > 3 skott på mål, Rocco fyra och mest, 34 totalt mot 28 tillsläppta.


Hampus Gustavsson frejdighet och två läckra mål.


Fåtal utvisningar och viljan att komma igen trots 0-1, trots 1-3.


Sen fanns det också saker som kunder varit bättre men det tar vi i omklädningsrummet.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com