Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-03-13

Kvalseriestart, Björklöven hemma, häng på!

Jerry_Andersson200px

Äntligen dags, igen. En ny serie står inför dörren i afton och först ut i Sunnerbohov är matchen mellan två HA lag, Troja-Ljungby vs Björklöven. Vi har vunnit två hemma under grundserien och kommer att jobba stenhårt för en tredje.


Vår trupp är sen ett par dagar tillbaka fulltalig. Tror inte vi haft det sen Paul Thompson tog över som ansvarig coach så det känns skönt. Vi kan match fyra formationer som under senaste träningarna sett bra ut, nu ska det se ok ut i tävling också!


Kvalserien blir onekligen intressant med klassiska lag som Tingsryd, Vita Hästen samt lite mer oerfarna, unga uppstickare som Piteå och Kallinge. De två sistnämnda har visat i respektive serie att de håller hög kvalitet och lagen innehåller hungriga, skickliga spelare. Viktigast för vår del är att hålla "vår nivå" från de Allsvenska matcherna och jobba metodiskt, då är vi bra, tillräckligt bra för att klara målet.


Björklöven blir seriefavorit och de var tippade som ett play off lag som nykomling. Det är det i särklass äldsta HA laget med en snittålder nära 28 år och erfarenheten kan betyda mycket i kvalet. Jag tror att vi kan besegra dem i ytterligare en hemmamatch om vi håller disciplinen och skaffar oss mer PP än BP, i PP framförallt är Löven ett skickligt lag. Det blir fullt ös från start och vi ska hålla vår game plan i 60 minuter, därefter ser vi hur premiären fungerade.


Ett stort grattis till Ljungby Hockey som avancerade till Division två genom att hantera kvalserien på ett storstilat sätt, de var utan konkurrens och vi önskar dem stort lycka till en våning högre upp.


Avslutningsvis, kom på matchen, stötta killarna och boka gärna bord i restaurangen, där finns något ledigt till premiären, 0372-62181.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com