Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-03-17

Det blev fel, helfel, men vi reser oss igen.

Jerry_Andersson200px

Åtta insläppta i en och samma match och det var inte mot Västerås eller Malmö, det var Vita Hästen!


Vi gjorde helt enkelt en plattmatch igår, förvisso 45 skott och fem gjorda mål men med det defensiva spelet vi presterade så var vi ett lättfångat byte för hemmalaget. Jag har full respekt för Hästen och speciellt för deras skicklighet då det bjuds på spelvändningar typ vi igår. Det är bästa laget i ettan enligt många experter och kanske det stämmer i vissa avseenden? Jag är inte kapabel att säga vilket efter gårdagens match, däremot konstaterar jag att vi inte kunde kontrollera våra känslor och följa den strategi som gällde inför matchen. Vår defensiv var ihålig och vårt tålamod noll, därför fick hemmalaget vinna relativt enkelt. Oron spred sig successsivt i takt med oförmågan att hålla huvudet kallt, spela metodiskt, samlat och även om vi reducerade och nästan var i kapp vid 5-4 så kom misstagen på löpande band igår, helt oförståeligt.


Vi lägger matchen bakom oss och har idag haft dialog om varför det blev som det blev. Vi har inte varit i närheten av en sådan insats tidigare under säsongen och kanske den kan ha något gott med sig?? Piteå i morgon och det handlar naturlgitvis om att studsa tillbaka, göra ett bra teamwork med stabil defensiv och en aggressiv offensiv, så som vi vet att vi kan.


Det var inte mycket som handlade om hockey i eftersnacket i går. Joakim Nettelbladts tackling på Vita Hästen spelaren har fått stora proportioner medialt. Vi beklagar skadan som uppstod och kan förstå en del reaktioner, dock inte alla. När domaren gett sin version så får spelaren svara på den och där efter dömer disciplinnämnden. Det vi kan säga idag då vi sett en del bilder och lyssnat med Joakim så är det att beklaga träffen med axeln mot ansiktet och med facit i hand så kunde träffen undvikits till en del.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com