Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-03-19

Just nu fördel division ett lagen.

Jerry_Andersson200px

Vi  har underpresterat inledningsvis och är otroligt besvikna så här långt. Hemmaförlusten igår vittnade om ett lag som inte för tillfället  har kapaciteten att dra fördel av sin hemmarink och erfarenhet av Allsvenskt spel.  Piteå var bra och fick matchen dit de ville under tiden som vi agerade mer och mer krampaktigt och frustrerande. Vi är minst sagt i brygga idag men samtidigt säger erfarenheten att en kvalserien snabbt kan byta skepnad, de tre första omgångarna är sällan ett kvitto på hur det kan se ut i finalen.


Det är inte bara laget på andra sidan som vi ska besegra, idag är vi själva vår största fiende. Att hålla ihop i motgång är en av grundstenarna och där spretar det rejält idag sett till hela klubben med dess intressenter. Vi förstår mycket väl besvikelsen och olika sätt att uttrycka det på, så är sporten. Frågan för oss att lösa är att hitta "nyckeln" till är hur vi kan finna glädje, lust att tävla utifrån förutsättningarna? Lagen underifrån gillar läget och spelar med ett leende på läpparna medans vi har gravallvaret och det är det som väger över till de andra lagens fördel, inte speltekninska, taktiska grejer i första hand. Ishockey är ett spel där du presterar bra om du har en balans på ambition och mod att våga satsa, vi har för närvarande inte det. Ambitionen är hög men rädslan att inte vinna något är större och då går det på klarspråk käpprätt åt h-ete som regel. Det är definitivt  inget som minskar med att bli utbuade på hemmaplan,  rutinen , styrkan att hanterar det rationellt finns inte även om man kan tycka att det borde fungera så, sporten är inte logisk alla gånger.


Att vara spelförande är inte vår grej just nu, inte mot disivison ett lagen som har en defensiv grunduppställning, samlade, väntar och utnyttjar vår tekniska misstag, ex då vi dröjer med första passet eller missar då vi ska lägga djupt och få tryck. Våra utvisningar tas inte för att rensa runt egen kasse, istället på ett alltför simpelt, orutinerat sätt och box play spelet har inte varit detsamma som i HA serien. Igår kom Piteå in i matchen tack vare det och vann stora delar av matchen där.


Hur jäkligt det än såg ut igår, ser ut idag så är det vår uppgift att finna koden till ett mer avslappnat, stabilare defensivt spel och känna lust före olust till tävlingarna. Får vi ihop det så har vi i grunden en kapacitet som räcker långt och vi är långt ifrån så dåliga som många vill göra gällande i motgånges stund, det måste vi skydda oss ifrån och jobba med glädje, tillit och gedigna laginsatser. Två borta i rad kan vara en del i det "lustskapande" som vänder skutan en del.


Vi är inte ensamma om att ha besvärligheter med favoritskap. Björklöven hade det enormt jobbigt mot Kallinge sist, nerver och långt ifrån harmoni i spelet. Kallinges oförmåga att utnyttja läget räddade Löven. I kväll är Vita Hästen storfavoriter i Kallinge och det är inte givet att de hanterar det rätt även om de har två, tre toppar som kan göra skillnad och vända matcher. Löven har Taif hemma och kanske Taif kan komma in i serien också genom att försvara sig mot Lövens skicklighet och ta poäng?? Serien har bara börjat, vi har inte levererat det vi själva vill och vi är besvikna, minst lika mycket som våra följare. Om vi kan hålla ihop det är jag inte säker på men från vår sida ska vi göra vad vi mäktar med och om det inte uppskattas så har vi full respekt, vi Trojaner viker oss inte i motgångens stund.

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com