Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-03-24

Efter en trög start är vi inne i racet.

Jerry_Andersson200px

Helgens två bortasegrar när det som mest behövdes ger oss råg i ryggen inför andra halvan av kvalserien, två grymt starka vändningar låg bakom sex poäng och nu är vi med i tävlingen på ett bättre sätt.


Vi har kanske lärt oss lite av den första halvan? Lagen underifrån spelar betydligt mer avslappnat och det gör deras offensiva spel till ett rejält hot. När vi som i fredags, bitvis igår, får till defensiven och inte bara fokuserar på att skapa målchanser så ökar oddsen för oss och effektiviteten såg vi bra bevis på i gårdagens 3 e period som vi vinner med 3-0, sista minuten mot Taif handlade om annat..... Hur som helst, vi är med i racet och har hittat rätt med vissa detaljer och normalt sett bör vi bli ännu mer solida.


På onsdag möter vi Kallinge igen fast på hemmaplan. Killarna har fått en känsla av motståndarna och deras kvaliteter vilket ger lite mer trygghet. Vi jobbar vidare för att bli starka i vår defensiv och inte ha så förbaskat bråttom varje byte vilket bidrar till stress, slarv o s v. Det har framförallt varit vårt slarv med puck när vi passerar mittzon som ställt till oreda, mer konsekventa där skapar mer fart till oss och då är vi bra, mycket bra. Kallinge och Tingsryd spelade bra. Bägge lagen har ganska många rutinerade spelare på den här nivån och det kräver noggrannhet att bemöta dem, tålamod också! Vi har matchat fyra formationer i stort sett varje match, i går däremot så gick vi ned på tre och spann vidare på det efter reduceringen 3-2 tidigt i 3 e perioden, därefter var det vår match rätt igenom.


Det är inte läge att spekulera om hur tabellen ser ut den 5 april. Det handlar till 100 % om fokus på spelmässiga detaljer och att hålla kyla, disciplin. Kan vi precis som division ett lagen få med oss vår hemmapublik även då spelet kärvar en del så vet alla hur starka vi är i Sunnerbohov, det måste vi tillsammans försöka använda oss utav. Jag har tidigare sagt att en kvalserie snabbt byter skepnad och att man aldrig ska ta något för givet. Det är ett kort race med sex bra lag och de som mest njuter av resan med understöd från omgivning presterar bäst.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com