Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-03-29

Inför match, Tingsryd hemma.

Jerry_Andersson200px

Derby igen! Tingsryd borta lockade storpublik till Nelson Garden Arena och vi hoppas på något liknande i Sunnerbohov i eftermiddag.


Vi har fyra matcher kvar i kvalserien och har ett utgångsläge som vi själva kan påverka i positiv bemärkelse då vi är en poäng bakom tvåan i serien för närvarande. Mot Kallinge senast missade vi en s k setboll i ledning 3-2 då vi bytet efter drömde iväg och gick bort oss varpå Kallinge kvitterade 3-3. En tuff förlust men vi reser oss igen, de kvaliteterna har gänget visat vid flertalet tillfälle. En kvalserie är inget för de nervsvaga, det är en kort, intensiv serie med ytterst jämna lag där de som har bäst kyla, störst gläjde och mod vinner mest. Det tåls att påpeka för alla att serien varar till och med match tio den 5 april och det handlar om att fokusera på bytet framför näsan, inget annat. 


Normalt sett vinner man varsin match då man möts i vändningen, typ seger Kallinge borta, förlust hemma och det blev så senast, inte alla märkvärdigt. Jag tror många betraktade den förlusten som slutet för oss men vid närmare eftertanke så hände egentligen ingenting. Visst, vi hade haft ett bättre läge med 3 poäng till, inget snack men då det blev som det blev gäller det att styra upp "tänket". För mycket fokus på resultat hit och dit tar bort spelglädje, koncentration och då är det svårt att prestera. Inför dagens match så känns det som om att vårt team lärt sig att hantera känslorna allt bättre och att vi kan spela bättre sett över 60 minuter. Offensiven fungerar betydligt bättre när vi har fullt engagemang i vårt defensiva jobb och det var lysande mot Kallinge i period två då vi tryckte ner dem rejält och borde bärgat poängen innan gonggongen gick för pausvila. Det är den hockeyn vi vill leverera. Intensiv forechecking, grym backchecking där lagdelarna är synkroniserade, då är vi bäst av alla lag i denna serien. När det jobbet görs så blir det ringar på vattnet effekt, övriga spelmodeller fungerar när det är rätt energi, ex boxplay, powerplay. Vi har snackat igenom en del detaljer i vårt hittills svaga boxplay och förhoppningsvis hittar vi tillbaka till samma starka spel som i HA serien, där var ofta bp lysande, precis som mot Löven i första kvalmatchen.


Truppen är intakt, vi möter ett revanschsuget Taif med många bra forwards och en tydlig spelidè. Sist hade vi ledningen men hamnade brygga då Taif reste sig i period tre men på ett mirakulöst sätt vände vi på steken sista minuten, det kan betyda något extra, vem vet. Oavsett, vi har lärt oss att aldrig ge upp, hockey är ett spel med extrema skiftningar och det måste hanteras. Keep on going!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com