Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-04-03

Inför match, seriesegraren Vita Hästen i säsongens sista hemmamatch.

Troja logga 200pix

Vi nuddar match nr 70 för säsongen och vi har i kväll säsongens sista hemmamatch. Det skulle kunna ha varit den sista i Sunnerbohov om man kommit fram till ett beslut om att göra de nödvändiga förändringarna som var aktuellt ett tag och då med en ny fräsch arena klar till säsiongen 14/15, men vi får vänta att plocka med oss de klassiska oranga plaststolarna efter kvällens drabbning.


Att vi möter redan klara Vita Hästen inspirerar lite extra. Det är ett lag att gratulera till avancemang efter väl genomförd serie. Ett lag med matchvinnare och ett lag som skaffat sig den nödvändiga kvalrutinen för att allt ska bli verklighet. Att sen ca 300-400 fans från Östergötland vill in på Hovet i kväll gör inte saken sämre apropå inspiration.


Vi siktar på att göra en match som påminner om Taif hemma senast. Hög frenesi i åkningen, stenhård backchecking och snabba spelvändningar som är grunden i vår strategi. Det har sett stabilt ut i de två senaste matcherna och vår trupp är helt intakt idag, skönt. Målet för oss är och har varit ett tag att få till en finalmatch mot Löven borta på lördag, väl där tror vi på en toppchans att gå med Vita Hästen bland de två. För att komma till finalen krävs disciplin mot ett Hästen som gestaltas av ett par väldigt skickliga offensiva spelare och ett lag i harmoni. Jag tror vi har en bra chans utifrån hur det sett ut på slutet och hur bra vi presterat när vi väl hittade balansen mellan offensiv och defensiv.


Således, vi har en s k måstevinnamatch, gästerna kan lira avslappnat. En mycket intressant sak att se är hur pass bra vi lärt oss under resans gång i det mentala spelet, att det är starkt har vi fått många bevis på så här långt. När man väl kommer in i "bubblan" är det på något sätt så att att blir djäkligt rätt och det mesta ganska lätt. Vi befinner oss där, vi är i flowet och vi visar varandra kontroll på ett bra sätt, det kan ge oss den final vi vill fram till.


 

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com