Startsida Föreningen A-laget Ungdom Marknad Supporter Biljetter Övrigt Webbshop
Sportchefens hörna
2014-04-10

En 13 plats och en 3 e innebär div 1 säs 14/15.

Jerry_Andersson200px

Först av allt, ursäkta alla läsare att det inte kommit några rader på denna platsen sen lördagens och säsongens sista match. Snabb, konkret, faktamässig information är alltid bra och inte minst nu då frågorna är många efter all besvikelse som det innebär att degraderas.


Jag vill därför ge lite korta kommentarer om hur jag uppfattar saker och ting. Jag har också svarat på en intervju där klubbens officella twittrare delger en del, Trojakollen.se, Elias Ekstrand.


Ser jag lite stort på saken så känns det idag som om att vi till slut fick betala priset. Jag syftar på säsongerna som varit sen vi gick upp och första året blev 7 a och play off spel mot Växjö. Åren efter har inneburit placering 11, 13, 10, 10 och slutligen 13 med kval och en 3 e plats efter Björklöven och Vita Hästen. Med den historiken urvattnas den optimism, framåtanda som är så viktig i en allt bättre HockeyAllsvenska, det lägger sig en våt filt över klubbens alla brister och de saker som är bra hamnar i skymundan. "Publikligan" över årets kvalserien säger en del, där vi också slutade 3 a men med ett väsentligt större avstånd upp än själva poängmakandet.


Vi hade säsongerna före den nyss avslutade en för oss ganska rejäl satsning men där vi ändå inte lyckades fightas om play off platsen. Bra nya spelare, gedigna spelare som varit med tidigare och 12 månaders kontrakt på de flesta. Vår svacka under november/december i fjol och med rejält publiktapp som följd innebar att vi fick släppa iväg spelare för att klara vår ekonomi och vi hade utifrån det en väldigt osäker start inför säsongen 13/14. Med facit i hand så blev rekryteringsjobbet på coachsidan, även spelare inte så som vi hoppats och en bit in på säsongen gjorde vi förändringar. Vi tog 0.9 poäng i snitt under Gunnar L ledning och efter skiftet med Paul T så tog vi de första 10 matcherna 1.3 och fick en kick i gruppen. Det som sen skedde var olyckligt. Vi var på uppmarsch eller vad man ska kalla det men drabbades av måna spelarskador och två spelare på OS, vilket vi dock visste. Matchen att vinna för att "säkerställa" en placering 12 eller bättre var Södertälje borta men vi klarade inte uppgiften och det var en mentalt påfrestande förlust. Resan från det har varit grymt påfrestande vilket det är för alla som hamnar i negatvit kval. Vi kunde ta del av Vita Hästens engagemang såväl borta som hemma och det var mycket som präglade klubbens offensiv, de var värdiga vinnare sett till den magnifika uppslutningen och naturligtvis ett bra lag. Björklöven hade samma svåra sits som vi men fick luft under vingarna med tre starka förvärv före 27 februari och i den s k finalmatchen bars de fram av nästan fem tusen fans. Vi var bra i den matchen, Björklöven riktigt jäkla bra och endast ett ledningsmål för oss hade skapat det tryck på hemmalaget som kunde gett oss energi, det blev aldrig så.


Framåt. Det är idag för tidigt för mig att ge några signaler om hur klubbens framtid ska gestalta sig. Alla vill säkert tillbaka, det tror jag är en självklar ambition och kanske det är en bra timing att gå för saken kommande säsong och förhoppningsivs (obs ordet), med att inviga en helrenoverad arena så som planerna varit/är, det skulle skapa en energiboost som avsaknats sista tiden. Vi har spelare i årets trupp som vi vill behålla, självklart. Vi har spelare som vi vet inte kommer att vara kvar, lika självklart, däremot för tidigt att gå in på olika namn. Personligen tror jag att en viss kontinuitet på olka platser, roller i truppen som helhet kan vara viktig, inte minst i organisationen då vi är i ett ansträngt läge. Ett tufft jobb väntar men det lättar på trycket så fort helhetsanalysen är genomförd som framförallt omfattar klubbens ekonomi.


Lite längre fram ska jag återkomma med kommentarer om spelartruppen. Behåll den rödvita halsduken även i brant uppförsbacke och försök se ljuset bakom krönet! 


Tack alla Trojafans!

 

 


 

 


Publiceringsverktyg

IF Troja-Ljungby, Telefon: 0372-621 81, Fax: 0372-839 02, E-post: info@troja-ljungby.com